IKLAN TERKINI! (JANUARI 2018)Tanah Lot di Bagan Datoh, Bota, Air Tawar Manjung, Taiping, Chenderong Balai Teluk Intan. (Klik banner atas yang akan papar maklumat lanjut di posting-posting berkaitan). Untuk iklan hartanah yang lain sila klik sini


TAWARAN PAKEJ RUMAH KEDIAMAN MENARIK YANG SUKAR UNTUK DILEPASKAN MENGIKUT BUDGET ANDA ! (HANYA DI PERAK)

Tawaran Rumah Kediaman Mampu Milik Untuk Anda di Perak
sila KLIK sini untuk pakej rumah kediamanProjek-projek semasa (Klik banner atas yang akan papar maklumat lanjut di posting-posting berkaitan)

Hubungi/whatsapp kami di 012-3255973 untuk maklumat lanjut.

KAMI SEDIA MEREALISASIKAN IMPIAN ANDA UNTUK MEMILIKI RUMAH KEDIAMAN

Friday 6 January 2017

Apa Itu IBS?

Sistem Binaan Berindustri (IBS) merujuk kepada satu teknik pembinaan di mana komponen dikilangkan dalam persekitaran yang terkawal, sama ada di dalam atau di luar tapak, yang diletakkan dan dipasang untuk kerja-kerja pembinaan. Penggunaannya sistem IBS ini mula mendapat tempat di Malaysia termasuk dalam pembinaan rumah kediaman.

Istilah IBS adalah istilah yang digunakan di Malaysia, manakala di negara-negara lain, ia juga dikenali sebagai
- Pembinaan Pra-pasang/Pre-fab
- Kaedah Pembinaan Moden (MMC)
- Pembinaan Di Luar Tapak.

Kelebihan menggunakan IBS
- Menghasilkan produk berkualiti tinggi dan sisa yang minimum, dengan persekitaran kerja kilang yang lebih mudah dikawal.
- Tidak memerlukan sokongan kayu konvensional dan mengurangkan bahan sokongan, dengan penggunaan elemen pemasangan lengkap atau sistem sokongan untuk proses penuangan di tapak.
- Menghasilkan platform kerja yang lebih kuat dan selamat dengan elemen pemasangan lengkap.
- Kerja pembinaan lebih cepat disiapkan dengan penggunaan komponen prapasang untuk berbanding penuangan (kerja konkrit bertetulang konvensional) di tapak.
- Tapak lebih selamat, bersih dan teratur dengan pengurangan jumlah sisa, serta bilangan pekerja di tapak dan bahan pembinaan prapasang yang sedikit
-Jumlah kos pembinaan lebih murah secara keseluruhannya berdasarkan semua faktor di atas. Ini juga signifikan dalam pembinaan rumah kediaman.

UNTUK PERTANYAAN/TEMPAHAN, SILA HUBUNGI/WHATSAPP RAZMAN/MAHAWIR-0123255973

KAMI SEDIA MEREALISASIKAN IMPIAN ANDA UNTUK MEMILIKI RUMAH KEDIAMAN

Berikut adalah video berhubung IBS dari youtube